Trvanlivosť

Ako dlho živý nápoj vydrží?

Práca s Tibi kryštálikmi i prírodnými surovinami bez pasterizácie a konzervantov je malá 3 dňová alchýmia. Vážime kryštáliky, sledujeme ich kondíciu pred i po procese a meriame priebežne cukor, teplotu, čas a vyváženú chuť. 

Vodný kefír je po prvej fermentácii vždy identický, no výsledná príchuť nápoja i jeho perlivosť závisí od pridaného druhu ovocia do druhej fermentácie. Čerstvé ovocie chutí, vonia i s Tibi kryštálikmi spolupracuje v lete trošku inak ako v zime, no stále je tam uchovaná unikátnosť nápoja. Tým, že používame špeciálne filtrovanú vodu, čím napomáhame Tibi kryšálikom k prirodzenej fermentácií. Nápoj je stále živý, nepatrne ďalej pracuje sprevádzaný miernou tvorbou sedimentov. Aby nám vydržal čo najdlhšie, je potrebné ho uchovávať v chlade pri teplote od 4-6 °C .

Acidita, suchosť a tvrdnutie fľašky sa časom začínajú stupňovať, čo ovplyvňuje chuť nápoja, nie však jeho sviežosť a účinky. Odporúčaná maximálna doba uchovávania nápoja a jeho ovocných chutí v chlade, sú tri týždne.

Jedným zákazníkom lahodí čerstvý nápoj s jemnulinkým perlením a iní zasa milujú dvoj až trojtýždňový TIBICOS. Sú i ,,nedočkavci", ktorý chcú perlivý Tibicos hneď. Nechajú ho 24 hodín v izbovej teplote, dajú zachladiť a majú ho ako dvojtýždňový. Každý si v ňom nájde to svoje. 

Vyrábame ho vo viacerých príchutiach. Tiež je skvelý do ovocných kaší či ako základ do smoothie. 

Tým, že Vám chutí je to pre nás motiváciou pripravovať ho opäť v ďalších príchutiach 😊